top of page

ONS VERHAAL..

Anno 1921 vestigde Jacob Verhoeff uit Zevenhuizen zich in Bleiswijk als Fa. Jac. Verhoeff aan de Dorpsstraat 40 te Bleiswijk. Naast zijn schildersbedrijf begon hij samen met zijn vrouw Jans van Vliet een klein winkeltje in onder andere verfartikelen etc. 

In 1928 kwam zoon Leen ter wereld. Tijdens het uitbreken van de oorlog werd Jacob Verhoeff ziek en overleed na een langdurig ziekbed in 1943 op 50-jarige leeftijd.

Leen was op dat moment 15 jaar en hij zat inmiddels op de ambachtsschool. Het schildersbedrijf werd samen door Cor de Koster, die in dienst was bij Jacob Verhoeff en zoon Leen voorgezet. Leen studeerde af aan de Nationale Schilderschool te Utrecht in 1950. 2 jaar later trouwde Leen met Janny Westhoek en zij gingen inwonen bij oma Verhoeff. Daar kregen zij 3 kinderen, waarvan de jongste Jaap Verhoeff genaamd, geboren in 1958.

Toen Jaap 6 jaar was wilde Janny graag uitbreiden, groeien, naar een grotere winkel. Dat was op deze stek niet mogelijk dus keken zij uit naar een andere locatie. Dorpsstraat 65 was de perfecte locatie voor een grotere winkel. Zo konden ze uitbreiden en de klanten meer bieden met niet alleen meer verfartikelen, maar ook behang, gordijnstoffen en alles voor woningdecoratie. 


Schilder de Koning , gevestigd op dit adres aan de Dorpsstraat stopte met zijn zaak en wilde deze wel verhuren aan familie Verhoeff. Er werd een prachtige winkel gebouwd, groter, ruimer en meer te bieden met het oog gericht op de toekomst. Achter de winkel stond het woonhuis. Zoon Jaap ging in 1975 ook studeren aan de Nationale Schilderschool te Utrecht en studeerde af in 1979.

Jaap trouwde met Simone van de Langenberg en in 1983 kwam zoon Lennert ter wereld en dochter Carina. Jaap nam in 1985 de zaak over van Leen en Leen ging zich bezighouden met het plaatsen van isolatieglas wat begin jaren 80 een aanvang maakte.

Op 65-jarige leeftijd stapte Leen uit de zaak. In de 8 jaren daarna pakte hij zijn hobby weer op, het maken van vlinders, die heel Nederland door gingen. En genoot hij nog zijn kleinkinderen, hij overleed in 2001. Zoon Lennert Verhoeff kwam als schilder in het bedrijf in 2002. En in 2009 trad hij in het bedrijf Fa. J. en L. Verhoeff als vennoot. Lennert , samen met Angela kregen een zoon Dyon Verhoeff, wie weet een vijfde generatie?

bottom of page